Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
ЕБлин
Beginner
1,413 Views

Either the user name was not recognised

Hi!

I have Q170 Intel chipset and was able to use remote control through AMT capabilities. It has been working for just a few months and then stopped. I got the message "Either the user name was not recognised, or the password was incorrect". I didn't forget password. I was able to use "incorrect" password to open AMT bios properties. I just turned off AMT in BIOS and turned it on again. Remote control function was returned back and I was able to use it during the next few months but I lost control and now I have the message about incorrect password again. I beleive I can use the same way to restore control as I've got permanent work. Can someone explain me what has happened and how to fix it? I've bios updated through the latest vendor software

0 Kudos
23 Replies
idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

I am really sorry for the inconvenience you have encountered. I will do my best to try and find out the possible cause of the Web Access problems.

 

Could you please help with the AMT version been use and the OS been use on the servers you have encountered this problem.

 

Also the hardware configuration on the server, for example, the CPU, Chipset, OS and network card use on the servers.

 

 

But with your description, this sounds similar to the bug on the BIOS Firmware on some system with Skylake systems.

 

Then I will recommend contacting the system OEM for the latest Firmware for your system.

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
ЕБлин
Beginner
109 Views

Hi Henry!

Thank you for your reply!

Vendor has an update for firmware - F23c but according to description it is just "1. Update CPU Microcode"

Below are the additional details you asked for

System Information

---------------------------

OS: Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard

OS Version: 6.3.9600 Build 9600

System Manufacturer: GigaByte

System Model: Q170M-D3H

Processor: i5-6500

Bios Version: American Megatrends Inc.F22

LAN Internal

Link: https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-Q170M-D3H-rev-10# sp

ME Information

------------------------

MEBx Version: 11.0.0.0008

FW Version: 11.0.0.1173

LMS Version: 11.6.0.1030

MEI Driver Version: 11.6.0.1026

SOL Driver Version: 11.6.0.1009

idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

Thank you for the updated information. I will either try the BIOS update or contact the system board manufacturer to verify if the BIOS will also help with Vpro configuration rest on the 29th date.

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
ЕБлин
Beginner
109 Views

Hello Henry,

Thank you.

I unconfigured AMT and configured it again. It's working right now. I see how long It will work.

idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

Thank you for the information. I hope this installation works. I will wait any information you can provide us.

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
ЕБлин
Beginner
109 Views

Hi Henry!

I think you misunderstood.

I already had made such fix before. It has been working just for one or two months. After such fix the issue appears again but I need a permanent solution. It is the reason why am looking for help.

idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

My apologies, it was definitely misunderstood on my side.

 

Please provide me with the main board manufacturer and the server manufacturer, plus the firmware Version been use and any additional information on the AMT.

 

With this information, I will be able to send it to engineering for validation.

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
ЕБлин
Beginner
109 Views

Below are the additional details you asked for

System Information

---------------------------

OS: Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard

OS Version: 6.3.9600 Build 9600

System Manufacturer: GigaByte

System Model: Q170M-D3H

Processor: i5-6500

Bios Version: American Megatrends Inc.F22

LAN Internal

Link: https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-Q170M-D3H-rev-10%23sp https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-Q170M-D3H-rev-10# sp

ME Information

------------------------

MEBx Version: 11.0.0.0008

FW Version: 11.0.0.1173

LMS Version: 11.6.0.1030

MEI Driver Version: 11.6.0.1026

SOL Driver Version: 11.6.0.1009

idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

Thank you for the updated information. I am going to check with our engineering to see if they have seen any similar situation as the one you have.

 

I will get back with you as soon as I have an update.

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

Thank you for your time and patience. Could you please provide me with the AMT version running.

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
ЕБлин
Beginner
109 Views

Hi Henry!

Look through below... I have it already in 3 posts of this thread...

ME Information

------------------------

MEBx Version: 11.0.0.0008

FW Version: 11.0.0.1173

LMS Version: 11.6.0.1030

MEI Driver Version: 11.6.0.1026

SOL Driver Version: 11.6.0.1009

idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

Thank you for your time and patience. And my apologies, I don't know how I missed the information.

 

I will recommend to download and its latest FW and software.

 

https://downloadcenter.intel.com/product/23549/Intel-Active-Management-Technology-Intel-AMT- https://downloadcenter.intel.com/product/23549/Intel-Active-Management-Technology-Intel-AMT-

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

I just wanted to follow up and verify if you had the opportunity to download and install the latest Firmware.

 

 

https://downloadcenter.intel.com/product/23549/Intel-Active-Management-Technology-Intel-AMT-

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
ЕБлин
Beginner
109 Views

Hi Henry!

Thank you for your answer. I followed by link you provided but did not find any items at BIOS level. I have just applications & referencies here. So I couldn't understand which link is able to help me because If server is switched off I haven't operating system loaded.

By the way. The issue reoccured today!

ЕБлин
Beginner
109 Views

I downloaded "INTEL-SA-00075 Detection and Mitigation Tool" and installed it. I launched it and got message

"

Risk Assessment

Based on the analysis performed by this tool, this system is vulnerable.

Explanation:

The detected version of the Management Engine firmware is considered vulnerable for INTEL-SA-00075.

If Vulnerable, contact your OEM for support and remediation of this system.

For more information, refer to CVE-2017-5689 in the following link: https://nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2017-5689 CVE-2017-5689

or the Intel security advisory Intel-SA-00075 in the following link: https://security-center.intel.com/advisory.aspx?intelid=INTEL-SA-00075&languageid=en-fr INTEL-SA-00075

"

I followed by provided link and was moved to GigaByte site. According to information on vendor site I already have latest FW bios and have all updates. So I can't have any more updates

idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

The Link is to download the latest FW and software for AMT. To ensure that the AMT configuration is running the latest.

 

 

https://downloadcenter.intel.com/product/23549/Intel-Active-Management-Technology-Intel-AMT-

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

I just will like to follow up and verify if you had the opportunity to install the latest FW for the AMT. The Link is to download the latest FW and software for AMT. To ensure that the AMT configuration is running the latest.

 

 

https://downloadcenter.intel.com/product/23549/Intel-Active-Management-Technology-Intel-AMT-

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
ЕБлин
Beginner
109 Views

Hi Henry!

I used the link you provided me for and downloaded software for AMT. I tried it and checked configuration & FW. My FW is not latest according to info I got (but I installed the latest BIOS FW ). I emailed about it to Gigabyte support site. They asked me about correct AMT version that I am looking for. Can you tell me what the latest AMT version is? Really I don't know. I think guys from Gigiabyte support center don't know it too.

idata
Community Manager
109 Views

Hello eugin_b,

 

 

The latest Firmware version will be https://downloadcenter.intel.com/download/26505/Intel-Setup-and-Configuration-Software-Intel-SCS-?pr... 11.2.

 

I am sorry the issue continued. The best option will be to upgrade all software related to AMT.

 

https://downloadcenter.intel.com/product/23549/Intel-Active-Management-Technology-Intel-AMT- https://downloadcenter.intel.com/product/23549/Intel-Active-Management-Technology-Intel-AMT-

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.