Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
idata
Community Manager
2,416 Views

Failed to authenticate with the RCS

Connected to the Intel(R) Management Engine Interface driver, version

8.1.10.1275

Entering

Exiting

Intel(R) AMT in PROVISIONING_MODE_ENTERPRISE

Entering

Exiting

Exiting

Entering

Exiting

Calling function Discovery...

Calling function GetLocalSystemAccount over MEI...

Connected to the Intel(R) Management Engine Interface driver, version

8.1.10.1275

Function GetLocalSystemAccount over MEI ended successfully

Host Based Setup is not supported (WS-MAN call Failed with gSoap error code: 24)

Function Discovery ended successfully

Entering

Exiting

GetHostAndMEInfo output data:

IsAMT:True,

isEnterpriseMode:True,

configurationMode:2,

isRemoteConfigEnabled:True,

AMTversion:8.1.72.3002,

isMobile:True,

provisioningTlsMode:2,

uuid:102FCB6E-7502-11E3-A3B1-D9EEE40120FF,

isClientConfigEnabled:False,

hostBasedSupport:False,

configurationState:2,

FQDN:w1.ex.local,

embeddedConfigurationAllowed:False.

isLANLessPlatform:False.

PKIDNSSuffix: Empty.

***** Start RemoteConfiguration ******

Entering

Exiting

Entering

Exiting

RCSaddress=amt.ex.local, RCSWMIUser=, RCSProfileName=kerb-tls

***** END RemoteConfiguration ******

***********

Exit with code 75.

Details: Failed to complete remote configuration of this Intel(R) AMT device.

Failed to authenticate with the RCS.

A call to this function has failed -

Access denied

0 Kudos
4 Replies
idata
Community Manager
264 Views

Hi vlushchyk,

 

 

Following up on your Remote Configuration Service issue. Please provide us more details of your current configuration and what the behavior was using the previous ME driver.

 

 

Brand name and model of the host and client pcs.

 

Current operating system on both sides.

 

How many pcs are affected by this problem?

 

 

Regards,

 

Miguel C.

 

Intel Customer Support
idata
Community Manager
264 Views

I'm testing to implement AMT.

1. RCS running (network service) - windows 2012 on database-mode installed (Virtual Machine ) sql 2014 express

2. TLS Using ()

AD CA DHCP installed on test ifrastructure

2. client windows 10 (1803 build 17134.165)

When I run cmd on behalf of the domain administrator, the configuration is working. There are no errors. But when run on behalf of the user "RUN AS ADMINISTRATOR" access denied

We need to configure the configuration automatically through Group Policy

idata
Community Manager
264 Views

Thx,

I resolved this issue

I added group users permission

RCSUtils.exe /Permissions Add "My Group" /RCSNamespace Intel_RCS

idata
Community Manager
264 Views

Hi vlushchyk,

 

 

I am glad to know the problem is resolved. Thank you for your response.

 

 

Regards,

 

Miguel C.

 

Intel Customer Support
Reply