Programmable Devices
CPLDs, FPGAs, SoC FPGAs, Configuration, and Transceivers
Announcements
Need Forum Guidance? Click here

Search our FPGA Knowledge Articles here.
19315 Discussions

Error (12002): Port "I2C_SCL" does not exist in macrofunction "U1"

AKAYA
Novice
641 Views

AM GETTING THIS ERROR WHILE ANALYSINING THE DESIGN

CAN SOMEONE SUGGEST WHAT COULD BE THE PROBLEM...

I have checked the qsys also the name are same and i have also exported the pin

 

THANKS AND REGARDS

0 Kudos
7 Replies
EBERLAZARE_I_Intel
245 Views

Hi,

 

Here are the possible solution for your issue:

 

  1. Check the Qsys system to ensure the missing port exists in the design
  2. If you have duplicates or more than one output folder, please remove the unused output folder, the error might be Qsys confused between the output folders.

 

Let me know if the problem persist.

AKAYA
Novice
245 Views

hi,

 

thanks for the reply...

as you said i checked the missing port but there is a port in the qsys....

i am attaching the project here... can you please check and let me knw...

 

the qsys design is in the RSU floder-> onchip.qsys

EBERLAZARE_I_Intel
245 Views

Hi,

 

I will check the project.

 

Meanwhile can you discard any unused project/previous unused project in your folder, or simply create a clean one in a new folder, see if it works.

 

Here is a similar discussion regarding the error in case I am late with the update:

https://forums.intel.com/s/question/0D50P000046IjYRSA0/system-verilog-pass-typedef-struct-packed-bet...

 

Regards.

AKAYA
Novice
245 Views

hi,

 

as per your suggestion i tried deleting all the unwanted folders and comiling it again but still the same problem persist.

can you let me know whatelse can be done

EBERLAZARE_I_Intel
245 Views

Hi,

 

Are you using MAX10 board? Also, how did you do the design? Is it from a tutorial that you follow or any guides.

 

Regards.

AKAYA
Novice
245 Views

am using max10 board. the design is based on the some guidance.

But now am designing I2C communication for that am following the below manual.

https://sites.ualberta.ca/~delliott/ece492/appnotes/2014w/G5_I2C_Driver_Improved/G5%20-%20I2C%20Driv...

EBERLAZARE_I_Intel
245 Views

Hi,

 

Is the above manual also reporting the same error?

 

If you still facing the error can you do a clean build of the project and share it to me.

Reply