Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
idata
Community Manager
1,262 Views

Cannot config embeded RAID1 in S5000VSASASR - Please advise

I have a server S5000VSASASR with:

Aptio Setup Utility > Main

- Flatform ID S5000VSA

- System BIOS

Version (blank)

Build Date (blank)

- Processor

Intel(R) Xeon(R) CPU E5410 @ 2.33 GHz (x2)

- Memory

Size 4GB

- HDD

SAS 300GB 15KRpm (x2)

I cannot config RAID 1 (mirror) for 2 HDDs but dont know why

when I boot by CDROM to install OS (win server 2k3), server said that cannot find HDD. (see attachment)

will you help me? thank alot

0 Kudos
4 Replies
idata
Community Manager
60 Views

 

First thing to try is always going to be, update the Firmware.

I'm a little confused that the version and build date strings are empty, my guess is that the BIOS is corrupted.

idata
Community Manager
60 Views

thanks alot Jason

will you give me some document to upgrade firmware for S5000VSASASR?

I seached but cannot find useful one.

Binh.

idata
Community Manager
60 Views

 

Hello Binh,

There is a *lot* of firmware for serverboard S5000VSA. The best advice I can give you is this:

1) search support.intel.com for S5000VSA

2) filter search by firmware in far right category

3) sort results by latest by pressing "status"

4) download the Firmware update package for DOS (unless you have the Intel Deployment Assistant CD)

(here is where you decide which hardware you have)

5) download all the relevent firmware packages, if you have the hardware it's for, get it.

6) read the release notes from all the packages to decide on what order to flash the various firmwares in

7) carry out flashing firmwares following discoveries of step 6

I'm sorry I can't be more specific, but there are some things that I wont know since I don't have your server on my bench.

Jason

idata
Community Manager
60 Views

Thank Jason,

I will try your advise tomorrow. hope it work

Binh.

Reply