Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
LKall
Beginner
2,028 Views

Windows Server 2012 R2 Installation failed SAFE_OS phase error during boot 0xc1900101-0x20017 (Perpetual spinning disk)

Jump to solution

This is an Intel SR2600URLXR with a S5520UR motherboard and an LSI Raid on Chip SAS controller. This is a repurposed W2008 Hyper-v core server. Windows 2008 installs just fine.

Bios updated to the latest.

Both Windows 2016 standard and 2012 R2 give the same results.

I have disconnected everything except the onboard graphics and removed the 3rd NIC.

Installs have failed booting from DVD, from EFI USB stick, and from a copy of the OS onto one of the currently unused disk drives.

I have not found better drivers than those built into install disk.

This is a really fine server, I would hate to discard it, but Window 2008 is not useful for what I need to do.

Has anyone gotten this to work?

I did not find a firmware update for the LSI SAS controller, does anyone know where to find such?

Likewise for appropriate drivers?

Kal

Tags (1)
0 Kudos
1 Solution
LKall
Beginner
923 Views

Here I found some similar errors with Windows 10, solved by removing the second disk drive. As a final step I removed the additional drives (4) and Windows 2016 installed right off the DVD, no tweaks. The BIOS was upgraded along the way, but that is all.

Kal

View solution in original post

1 Reply
LKall
Beginner
924 Views

Here I found some similar errors with Windows 10, solved by removing the second disk drive. As a final step I removed the additional drives (4) and Windows 2016 installed right off the DVD, no tweaks. The BIOS was upgraded along the way, but that is all.

Kal

View solution in original post

Reply