Wireless
Issues related to Intel® Wireless Adapters and technologies
Announcements
The Intel sign-in experience is changing in February to support enhanced security controls. If you sign in, click here for more information.
6435 Discussions

AX200 Connection issue with Bluetooth when using Link to Windows no connection.

Frederick1
Beginner
355 Views

I am having Bluetooth issues, I can pair the card on two different PC. One is a desk top and second is laptop made by Dell. I also am using an Samsung Galaxy Z Fold 3-5G phone. I am believing this may be a Bluetooth issue. I was unable to connect to the laptop and after installing the AX200 card, the Bluetooth could be lock on to 5.2 and not able to fall backward to 4.0.

I also notice there is no firmware listed in device manager, is there a firmware that should be listed?

Any help here would be greatly helpful.

Thanks

Frederick

Labels (1)
0 Kudos
3 Replies
AndrewG_Intel
Moderator
308 Views

Hello Frederick1

Thank you for posting on the Intel® communities.


In order to understand better this request and provide you with the proper information, could you please confirm the following details?


1- Please elaborate more on the exact "Bluetooth issue" and the exact behavior:

  • You said "AX200 Connection issue with Bluetooth when using Link to Windows no connection" and "I can pair the card on two different PC"; so is the problem that you cannot pair Bluetooth devices when using the Microsoft's Link to Windows* app on your phone?
  • Are you having issues pairing your phone or any other Bluetooth devices with your computer? (e.g.: keyboard/mouse, speakers, headsets, controllers, etc)
  • Or, are you using the Microsoft's Link to Windows* app on your phone and the Phone Link app* on your PC, and is this request regarding assistance due to problems with that Windows* feature? (Our understanding is that that feature works only over Wi-Fi networks or over Mobile data).


2- We noticed that you are referring to two computers (a Desktop PC, and a DELL* laptop). Are you having this problem on both computers? Do they both have an Intel® Wi-Fi 6 AX200 card?

3- Is the Intel® Wi-Fi 6 AX200 the original wireless adapter that came pre-installed in your system(s) or did you install/add it on the computer(s)?


4- When you said, "there is no firmware listed in device manager, is there a firmware that should be listed?",

  • What firmware or component do you refer to?
  • Do you mean there are no Bluetooth entries in Device Manager?
  • Please provide a screenshot from Device Manager showing the section where "there is no firmware listed"


5- Run the Intel® System Support Utility (Intel® SSU) to gather more details about the system:

  • Download the Intel® SSU and save the application on your computer
  • Open the application, check the "Everything" checkbox, and click "Scan" to see the system and device information. The Intel® SSU defaults to the "Summary View" on the output screen following the scan. Click the menu where it says "Summary" to change to "Detailed View".
  • To save your scan, click Next and click Save.
  • Once you have saved the file (.txt file), please attach it to your reply.
  • To upload and attach a file, use the "Drag and drop here or browse files to attach" option below the response textbox.


Best regards,

Andrew G.

Intel Customer Support Technician


AndrewG_Intel
Moderator
300 Views

Hello Frederick1

We are checking this thread and we would like to know if you need further assistance. Please do not hesitate to contact us back if you have additional inquiries.


Best regards,

Andrew G.

Intel Customer Support Technician


AndrewG_Intel
Moderator
285 Views

Hello Frederick1

We have not heard back from you so we will proceed to close this thread now. If you need any additional information, please submit a new question as this thread will no longer be monitored.


Best regards,

Andrew G.

Intel Customer Support Technician


Reply