Ethernet Products
Intel® Ethernet products and technologies
Announcements
This community is designed for sharing of public information. Please do not share Intel or third-party confidential information here.
3970 Discussions

WGI210IT Device ID issue

NanjundaM
Novice
1,947 Views

Hi,

We are using WGI210IT Ethernet controller for Ethernet application using PCIe Interface.

The WGI210IT is interfaced to i.Mx6Q through PCIe signals.

When we give the "lspci" Command in the Linux command window we are getting the following :

01:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation Device 1531 (rev 03)

Here the Device ID 1531 refers to 0x1531 - I210 with a blank Flash (tools only, not for driver) as per the Datasheet.

Is it referring that the I210 Device is blank or the Flash device attached to the I210 is Blank ?

Please help us with reply ASAP.

Thanks in advance.

Regards,

Nanjunda M

0 Kudos
6 Replies
idata
Community Manager
334 Views

Hi Nanjunda M,

 

 

Thank you for contacting Intel.

 

 

The Device ID 1531 means the flash is in factory default settings, so it is not completely blank.

 

 

Datasheet:

 

http://www.intel.com/content/www/us/en/embedded/products/networking/i210-ethernet-controller-spec-up...

 

 

Sincerely,

 

Sandy
NanjundaM
Novice
334 Views

Hi,

Thanks for the reply.

We understood that we need to program the flash to identify the I210 device and we need to use some utility tool (eg: eepromARM tool ) for this.

So is it possible to share the tool for ARM based machine for flash programming.

Thanks & Regards,

Nanjunda M

idata
Community Manager
334 Views

Hi Nanjunda M,

 

 

Thanks for writing back.

 

 

Kindly contact Intel Business Link Support to request for the tool. Please find contact details below:

 

https://kaveri.intel.com/ibl/help/support.htm

 

 

Sincerely,

 

Sandy
idata
Community Manager
334 Views

Hi Nanjunda M,

 

 

I am checking in to see if you were able to contact our Intel Business Link Support.

 

 

Hope you are able to fix the network card at the soonest.

 

 

Sincerely,

 

Sandy
NanjundaM
Novice
334 Views

HI Sandy,

Thanks for the concern.

I did contact Intel Business Link Support.

But I was unable to post the issue to them for few days, then finally I posted it 2 days back.

But the response from there was to contact the Technical support Intel.

But then they rerouted back to Intel Premier Support.

After all this, I posted here as well as contacted EDC.

and got the tool that can be modified to use in my system.

So, finally I got the tool I wanted.

Thanks for the support.

Regards,

Nanjunda M

idata
Community Manager
334 Views

Hi Nanjunda M,

 

 

Thank you for your reply. Glad to know that you were able to obtain the tool and fix your network connection.

 

 

Have a great day!

 

 

Sincerely,

 

Sandy
Reply