Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
1,703 Views

Avalon VGA Controller problem

http://i5.photobucket.com/albums/y170/omegasystem/projects/sopc_06_VGA_progblem_crop.png  

 

I just updated my Quartus II to 7.1 version,but I got progblem with "Avalon VGA Controller" compoment when addin it into my system, don't know how to slove it ...~_~ (I'm newbie ) 

this IP is downloaded from the altera website (http://www.altera.com/support/refdesigns/sys-sol/computing/ref-niosii-vga.html) and tested at 6.1/7.0 version,but failed at 7.1 ver. (T︿T) 

 

I also need some help with this IP and my DSP Development kit StartixII Edition Board,I don't know how to use this IP correctly on this board,the example included is for Nios II Dev. board....not for this one. And if there are some simple example for this IP under uCLinux environment,plz share with me....I need guide. m(_ _)m 

 

the image below is I'm opening Nios II VGA Controller original example and failed with messages: 

http://i5.photobucket.com/albums/y170/omegasystem/projects/sopc_07_VGA_progblem_2.png  

 

-------------- 

And sorry for my poor English...orz
0 Kudos
9 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor I
89 Views

I ran into this a little while ago as well. You can download this design to get an updated controller (just copy the vga controller folder over to your design): 

 

http://www.altera.com/support/examples/nios2/exm-c2h-mandelbrot.html 

 

edit: fixed the link
Altera_Forum
Honored Contributor I
89 Views

http://www/support/examples/nios2/exm-c2h-mandelbrot.html 

I can't open this link....@@" 

can you re-edit again??
Altera_Forum
Honored Contributor I
89 Views

Hmmmm maybe it's some strange overseas thing (that happened the last time I posted a link). Try this then: 

 

  • Go to www.altera.com 

  • Click design examples 

  • Click Nios II embedded processors 

  • Click Mandelbrot 

Altera_Forum
Honored Contributor I
89 Views

it still complain some error like this: 

http://i5.photobucket.com/albums/y170/omegasystem/projects/sopc_07_VGA_progblem_3.png  

why 6.0,6.1,7.0 seems to be normal ,but 7.1 error...? :(
Altera_Forum
Honored Contributor I
89 Views

Be sure to rip the existing controller out of your design and re-add the new one. There are some settings that SOPC Builder only looks at when the component is dropped into your system so I'm suspecting a refresh issue.

Altera_Forum
Honored Contributor I
89 Views

Hi,omegasystem 

I ran into the same problem, 

do you have any solution to this problem?
Altera_Forum
Honored Contributor I
89 Views

Not yet resolve....^^" 

 

I'm finding evaluation board that can adding more memory by external module , because my board has just total 16MB SDRAM, extremely not enough, to run image processing application is very hard (with OS and apply other apps).../_
Altera_Forum
Honored Contributor I
89 Views

Hi guys,  

 

Did you get a chance to find a solution? (I am a newbie, using a Stratix1S10 Nios Dev Kit, with quartus 7.1 Web Edition) 

It is because of Quartus version or because of the VGA controller module? 

 

Thank you for your help! :-)
Altera_Forum
Honored Contributor I
89 Views

>>fixed with quartus 7.2 Web Edition 

:rolleyes:
Reply