Intel® Quartus® Prime Software
Intel® Quartus® Prime Design Software, Design Entry, Synthesis, Simulation, Verification, Timing Analysis, System Design (Platform Designer, formerly Qsys)
Announcements
Intel Support hours are Monday-Fridays, 8am-5pm PST, except Holidays. Thanks to our community members who provide support during our down time or before we get to your questions. We appreciate you!

Need Forum Guidance? Click here
Search our FPGA Knowledge Articles here.
15539 Discussions

MAX10 programmed with POF won't start

Altera_Forum
Honored Contributor II
934 Views

Device in question is 10M04SCE144.  

 

I am using Altera's for last 30 years or so, so I am pretty familiar with it. Now I have a new project, using MAX10 device for the first time. I've downloaded Quartus 17.1 Lite, created a test project (blinky) which works when SOF file is downloaded. However, whatever I do, I can't get it running when I program device with POF file ( programming and verifying completes without errors, btw). Please note that the configuration-related pins are disabled (all in user I/O mode). 

 

I guess I am missing something, but can't figure out what can it be, so any help/suggestion is highly appreciated.
0 Kudos
8 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor II
106 Views

What is your configuration setup? Are you saying you're putting the .pof in the on-chip flash? More details necessary, I think.

Altera_Forum
Honored Contributor II
106 Views

 

--- Quote Start ---  

What is your configuration setup? Are you saying you're putting the .pof in the on-chip flash? More details necessary, I think. 

--- Quote End ---  

 

 

Yes, I am putting .pof file into on-chip flash. Regarding configuration settings, see attached screenshots. 

 

I have installed Q17.1-lite. Is there any limtation regarding .pof file creation with .-lite versions? For older releases, used WEB-editions, which does not exist for 

Q17. Perhaps that's the reason, or...?
Altera_Forum
Honored Contributor II
106 Views

Your screenshots are too small to see. What is your Programmer setup?

Altera_Forum
Honored Contributor II
106 Views

 

--- Quote Start ---  

Your screenshots are too small to see. What is your Programmer setup? 

--- Quote End ---  

 

 

I've posted full-resolution images in PNG format. For some reason they are shown smaller than they really are if you just click on them. 

Now I tried again with JPG - it seems to be OK.
Altera_Forum
Honored Contributor II
106 Views

OK, so what is your Programmer setup?

Altera_Forum
Honored Contributor II
106 Views

 

--- Quote Start ---  

OK, so what is your Programmer setup? 

--- Quote End ---  

 

 

See attached screenshot, although as I said - programming & verification passes without errors...
Altera_Forum
Honored Contributor II
106 Views

I'm pretty sure you should have only the checkbox for the CFM0 enabled in order to put the .pof into it and then reset the device.

Altera_Forum
Honored Contributor II
106 Views

OK - mistery solved. It was a missing pull-up on CONF_DONE pin. Missed that part of the configuration guide and (wrongly) assumed that if the pins are programmed as user I/O they have no function during configuration...:(

Reply