Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
796 Views

Quartus flow hangs after completion.

Quartus run's to completion, but at the end of the run the GUI freezes up and has to be killed. 

 

I have a design that contains several NIOS cores and DDR4 controllers. 

Until recently I there was only a single DDR4 controller(EMIF). 

 

After adding three more DDR controllers the builds rarely finish. 

I start a build in the GUI and it goes thru Analysis, Fitter, Assembler, Timing Analysis, EDA Netlist Writer. 

And then it hangs. 

 

The output directory shows all the expected result files, including the .done file. 

The report files do not report any errors. 

But the GUI is frozen and I have to kill it. 

 

A bitfile is created and it seems functional. 

When I start SignalTap the probes are all there but it indicates that recompile is required. 

Running again gets the same result. 

I can use the bitfile run signal tap, trigger and see traces. 

 

I have deleted the db and incremental_db directories without a change in behavior. 

 

 

Since I changed to 17.0.2 I get lots of Internal errors with all kinds of sources for the errors. I often get 3 or 4 more internal errors after sending the report to Altera. 

I have reached to point where I ALWAYS delete the db and incremental_db directories because the chance of completing a build is near 0 if I dont. 

 

Quartus Prime Version 17.0.2 Build 602 07/19/2017 SJ Standard Edition 

Family Arria 10 

Device 0AX115N3F45E2SG 

OS Name CentOS release  

OS version 6  

Processor x86_64
0 Kudos
3 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor I
26 Views

Hi, 

 

Can you try to upgrade your CentOS to version 7.3 kde? Please note that it must be kde as Q17.0.2 only support kde for 7.3. 

 

Thanks, 

Best regards, 

kentan 

(This message was posted on behalf of Intel Corporation)
Altera_Forum
Honored Contributor I
26 Views

I have no control over the OS version of the servers.

Altera_Forum
Honored Contributor I
26 Views

1) Try reinstall the Quartus (make sure all the device was installed) 

2) cd to home/<user>/.altera.quartus rename the quartus2.ini and quartus2.req for linux 

and reopen the quartus. this will reset the initial setting of the quartus prime. 

 

Best regards, 

kentan 

(This message was posted on behalf of Intel Corporation)
Reply