Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Valued Contributor III
728 Views

"cannot place 2 nodes into a single alm" error message while doing signalProbe

Hi All, 

 

I am getting this "cannot place 2 nodes into a single alm" error message while doing signalProbe. This issue comes to me suddenly, and I have always been able to do signalProbe without issues, using the same Quartus version and on this same project.  

 

I have googled, and found a few related answers posted by Altera. Altera says that this is their tool bug, and will be fixed in future Quartus releases. They also suggests some workaround. I tried the workaround, but still cannot get rid of this issue. 

 

https://www.altera.com/support/support-resources/knowledge-base/solutions/rd08222013_171.html 

 

Does anybody know other possible workarounds? Thanks. 

 

My Quartus version is 13.1.0, Linux 64-bit version.
Tags (1)
0 Kudos
4 Replies
Highlighted
Valued Contributor III
2 Views

Re: "cannot place 2 nodes into a single alm" error message while doing signalProbe

I face the same issue. 

It is design dependant unfortunately. 

I'm trying other synthesis/fitter options to see how I get signal probe working again. 

If you found anything, let me know. 

Altera was not able to reproduce at their side with simple test case. 

Note: I must stick to version 13.1 as further versions of Quartus does not support the stratix III FPGA anymore.
0 Kudos
Highlighted
Valued Contributor III
2 Views

Re: "cannot place 2 nodes into a single alm" error message while doing signalProbe

Interesting, I got signal probe working again by changing this option in the more fitter settings: 

auto packet registers, changed from normal into off. 

 

The QSF entry for stratix 3 is this: 

set_global_assignment -name AUTO_PACKED_REGISTERS_STRATIXII OFF 

 

Which is a bit strange as it points to stratix 2 ..
0 Kudos
Highlighted
Valued Contributor III
2 Views

Re: "cannot place 2 nodes into a single alm" error message while doing signalProbe

BTW, the issue came back again on the next synthesis. 

I think the issue was solved by actually deleting the  

signalprobe_qsf.tcl 

file as well before running a new synthesis.
0 Kudos
Highlighted
Valued Contributor III
2 Views

Re: "cannot place 2 nodes into a single alm" error message while doing signalProbe

Deleting files was not helping. 

Adding that and I can signal probe again.. 

 

set_global_assignment -name ROUTER_LCELL_INSERTION_AND_LOGIC_DUPLICATION OFF 

set_global_assignment -name SEED 10
0 Kudos