Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
SLeit
Beginner
404 Views

Configuration problem under low temperature at 10M04SAE144I7G

the Configuration work well at room temperature

when we goes down to 10 Celsius degree and down to - 20 Celsius and turn on the board voltage the device no get the configuration

0 Kudos
14 Replies
YuanLi_S_Intel
Employee
55 Views

Hi Shraga Leitner,

 

This is weird. May I know how many unit is having this issue? Do you want to proceed for ERMA?

 

Regards,

YL

SLeit
Beginner
55 Views

Hן YL

 

we have the same problem in all the boards

 

What is ERMA?

 

Shraga

SLeit
Beginner
55 Views

Hello YL

 

can i send the schematic for review maybe i did something wrong ?

YuanLi_S_Intel
Employee
55 Views

Hi Shraga,

 

If it is working under normal temperature but not cold temperature (-20 C), the connection and schematic should be correct.

 

Also, have you probed and observed the configuration pin on MAX 10?

 

ERMA is a process for us to perform failure analysis.

 

Regards,

YL

SLeit
Beginner
55 Views

Dear YL

 

It is very strange, it is working from +40 to -30 degree

 

the main problem is that unter 10 degree when we turn OFF the power and ON again the Altera not working

 

so we cant power up at low temperature.

 

is it problem of device or pin configuration ?

 

Shraga.

SLeit
Beginner
55 Views

Dear YL

 

it is urgent

 

please try to help with this problem ASAP

 

Shraga

YuanLi_S_Intel
Employee
55 Views

Hi Shraga Leitner,

 

Can you please probe the power rail VCCIO, VCCA and VCC. The reason is because these power rail is required to power on the device. If the power rail is not at the intended voltage, can you please check if the power supply is working properly? If the power is working properly, please check the pin nSTATUS, nCONFIG, CONF_DONE.

 

Moreover, the problem is happening on all the board (i assumed is all the devices you have), it seems to me it is board issue.

 

Can you please confirm?

 

Regards,

YL

SLeit
Beginner
55 Views

Dear YL

 

  1. can we send the FPGA board schematic for review ?
  2. can you let me know what is the device configuration that we should set, we did set without nSTATUS, nCONFIG, CONF_DONE. pins - what is the correct setup for this IC ?

 

Thank you in advance

 

Shraga

YuanLi_S_Intel
Employee
55 Views

Hi Shraga,

 

The reason to probe "power rail VCCIO, VCCA and VCC" and "configuration pin nSTATUS, nCONFIG, CONF_DONE" is to identify the root cause for it.

 

I dont think we need to check the schematics. The reason is because it works normally but not in low temperature (-30 Degree Celcius).

 

Hope for your understanding.

 

Regards,

YL

SLeit
Beginner
55 Views

dear TL

 

can i disable the pins nSTATUS, nCONFIG, CONF_DONE when we config via JTAG?

 

the only function now on is Auto_restart configuration after error

 

Shraga

 

YuanLi_S_Intel
Employee
55 Views

Hi Shraga,

 

I am sorry, those configuration pin are needed for configuration purposes. We cannot disable them.

 

So, is this function work?

 

Regards,

YL

SLeit
Beginner
55 Views

Dear YL.

 

it is very strange

 

when we are load a POF file it is loaded at low temperature but not working

when we load a SOF file it is loaded and working

 

can you explain this problem ?

 

Sharag

 

SLeit
Beginner
55 Views

dear YL

 

it is very strange.

 

when we load a POF file at low temperature it is loaded but not working

 

when we load a SOF file at low temperature it is loaded and working

 

can you explain ?

 

thank you in advance

 

Shraga

 

 

YuanLi_S_Intel
Employee
55 Views

Hi Shraga,

 

This is weird. Can you try to recompile the bitstream and try again?

 

Regards,

YL

Reply