Rapid Storage Technology
Intel® RST, RAID
1843 Discussions

Desktop Raid 5 rebuilds after each shutdown/restart?

Espada
Beginner
332 Views

Hello, I'm having an issue where my raid rebuilds after every shutdown/restart. Each time I boot my PC I'd let the rebuild process finish before shutting down or restarting again; I also noticed that shutdowns are taking more time than they should.

 

Any help is truly appreciated.

Thank you in advance!

0 Kudos
4 Replies
DeividA_Intel
Moderator
298 Views

Hello Espada,  

  


Thank you for posting on the Intel® communities.   

  


In order to better assist you, please provide the following:  



1. Run the Intel® System Support Utility (Intel® SSU) to gather more details about the system. 

2. Are you using a laptop or a desktop computer?

3. What is the version of the Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) tool and driver?

4. When did the issue start?

5. Did you notice the issue after a system update? 



Regards,  

Deivid A. 

Intel Customer Support Technician 


Espada
Beginner
291 Views

Thank you for your reply, Deivid.


Please find the answers below:

 

1. Run the Intel® System Support Utility (Intel® SSU) to gather more details about the system. 

File is in the attachments.

2. Are you using a laptop or a desktop computer?

Desktop.

3. What is the version of the Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) tool and driver?

Product Version: 18.1.1021.0

Driver Version: 18.31.6.1039

4. When did the issue start?

I can't tell for sure, about a month or two.

5. Did you notice the issue after a system update? 

I am not certain, either that or might have started occurring after my CMOS battery died.

 

Thank you again for your time and support.

DeividA_Intel
Moderator
258 Views

Hello Espada, 


  

Thank you for the information provided 


 

I will proceed to check the issue internally and post back soon with more details. 


  

Best regards, 

Deivid A.  

Intel Customer Support Technician 


DeividA_Intel
Moderator
253 Views

Hello Espada, 


Thanks for the information provided so far.


Based on the research performed, this issue seems related to the following components: 

  • Cables.
  • SSD/HDD.
  • SATA controller on the board.

 

I recommend you to get in contact with ASUS for further instructions and recommendations.



Best regards, 

Deivid A.  

Intel Customer Support Technician 


Reply