Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
idata
Community Manager
962 Views

Raid5 - degraded

Hi,

in the bios my raid appears as Rebuilding (all drives present and accounted for) , in the RST software the raid appears as degraded with one of the drives as 0MB with a strange S/N (first letter missing and a " :0 " at the end.

Tags (1)
0 Kudos
5 Replies
idata
Community Manager
77 Views

Hello maayanh,

 

 

Thank you for contacting Intel Communities.

 

 

Can you please provide the following information to better assist you?I hope to hear from you soon.

 

 

Regards,

 

Juan Carlos
idata
Community Manager
77 Views

Hello maayanh,

Thank you for the information.

In this case, the Intel® RST version installed is not compatible with the motherboard you have.

You may uninstall the Intel® RST from programs and features, restart the computer and then install the Intel® RST version found in the http://uk.gigabyte.com/Motherboard/GA-H87-HD3-rev-1x# support-dl Gigabyte's website, you may select your OS and then expand "SATA RAID/AHCI" option.

In addition, you can perform a verify and repair:

Please let me know how it goes.

Regards,

 

JC
idata
Community Manager
77 Views

as suggested I downgraded the driver to the one suggested by the MB manufacture (GB) 14.5.0.1081.

to no avail, the bios sees the HD as perfectly fine (rebuilding), while RST does not recognize the HD (unknown drive on unknown port...) -> degraded

idata
Community Manager
77 Views

Hello maayanh,

 

 

Thank you for the information.

 

 

Did you try with verify and repair option?

 

 

Regards,

 

JC
idata
Community Manager
77 Views

Hello maayanh,

 

 

I was reviewing this case and I wanted to know if you need further assistance.

 

 

If so, please don't hesitate in replying to this post.

 

 

Regards,

 

JC
Reply