Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
AThom13
Beginner
1,379 Views

Intel NUC D54250WYK + Intel AC 7260 + Windows 8.1 Pro 64-bit = Error code 10

Another person with an Intel NUC + Intel AC 7260 issue here.

I have a brand new Intel NUC D54250WYK running Windows 8.1 Pro 64-bit. All updates (BIOS, drivers, etc.) installed and I cannot get the Intel AC 7260 wireless adapter to work.

Device manager recognizes the adapter as "Intel Dual Band Wireless-AC 7260", but there is an exclamation mark associated with that listing and when I double-click on it the device status reads "This device cannot start. (Code 10)".

If I run the Intel PROSet Wireless WiFi Manual Diagnostics it fails the hardware test stating "Wireless Hardware is not bound to transport driver".

Any help would be much appreciated!

0 Kudos
3 Replies
Kevin_M_Intel
Employee
100 Views

Hello DSCnuc,

I understand you are having problems with the Wireless adapter on your NUC so let me help you with this.

Since the wireless card is being recognized at the Operating System level there may be a software issues so I first want you to install the latest driver for the adapter. Here is the latest one:

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=23994 https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=23994

If you re still having problems, for troubleshooting steps, can you try installing a previous version? Here you can download the version:

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=23865 https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=23865

I am not sure what BIOS you have installed so, try updating it to latest. Here is the download link:

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=24103 https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=24103

Kevin m

AThom13
Beginner
100 Views

Hello Kevin,

I followed the steps you outlined above, and there was no change whatsoever.

Any ideas on what to try next?

Kevin_M_Intel
Employee
100 Views

Did you try doing this while having the Wireless card disconnected? Is there any way to test the card into another system?

Reply