FPGA Intellectual Property
PCI Express*, Networking and Connectivity, Memory Interfaces, DSP IP, and Video IP
Announcements
Intel Support hours are Monday-Fridays, 8am-5pm PST, except Holidays. Thanks to our community members who provide support during our down time or before we get to your questions. We appreciate you!

Need Forum Guidance? Click here
Search our FPGA Knowledge Articles here.

NCO Simulation help

Altera_Forum
Honored Contributor II
1,778 Views

Hello, 

 

I am new to FPGA/VHDL and I am trying to generate a sine wave using the Altera NCO IP Core. I have instantiated the IP component and I am using the test bench generated. When I try and simulate the design using modelsim I get numerous errors similar to the one below: 

 

Error(suppressible): (Vsim-10000) nofile(39): unresolved defparam reference to 'acc' in acc.lpm direction. 

Time : 0 ps iteration: 0 instance: /sine_ip_core/uo/nco_ii_0/ux000 File: nofile. 

 

 

Does anyone have any suggestions to solving this issue? 

 

Any help would be appreciated. 

 

Kind regards
0 Kudos
4 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor II
190 Views

Hi, 

 

1.Are using tcl scripts for setting up model-sim? 

I have tried to simulate it is working. with the help of tcl script generated and few comments. 

Can you share the screen short of the error. 

Attached model-sim transcript log file for reference. 

 

Best Regards, 

Anand Raj Shankar 

(This message was posted on behalf of Intel Corporation)
Altera_Forum
Honored Contributor II
190 Views

Thanks for your response. 

 

I am simulating by setting the test bench file in Alteras simulation settings and then clicking Tools -> Run Simulation Tool -> RTL simulation. This prompts modelsim and then I get the following errors: 

 

https://www.alteraforum.com/forum/attachment.php?attachmentid=14621  

 

 

I have not encountered using TCL scripts to simulate as of yet... 

 

Kind regards
Altera_Forum
Honored Contributor II
190 Views

The NCO core files are encrypted and can't be used by Modelsim. You need to generate a dedicated simulation model and - as I guess - import it manually in your simulation project.

Altera_Forum
Honored Contributor II
190 Views

 

--- Quote Start ---  

Thanks for your response. 

 

I am simulating by setting the test bench file in Alteras simulation settings and then clicking Tools -> Run Simulation Tool -> RTL simulation. This prompts modelsim and then I get the following errors: 

 

https://www.alteraforum.com/forum/attachment.php?attachmentid=14621  

 

 

I have not encountered using TCL scripts to simulate as of yet... 

 

Kind regards 

--- Quote End ---  

 

 

Hi, 

 

1.While generating system(NCO), have you enable simulation? 

So that you can use scrip for loading the libraries which is easy to do. 

Refer the doc for steps: 

 

Best Regards, 

Anand Raj Shankar 

(This message was posted on behalf of Intel Corporation)
Reply