Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Beginner
438 Views

Hi, I tried to apply the stimuli using modelsim to the sequential adder that I described in vhdl. In particular:

Jump to solution

1) I tried to generate the clock signal like this (with create wave): here is the screenshot:create_wave.png

 

But doing so it does not work,

 

 

num1 is the first number to be added

num2 is the second number

s, the result always fixed to zero

rst is the reset active low 

 

create_wave2.png

here is the result of the simulation:

 

 

2) I generated the clock like this :

clock1.png

clock.png

Now the result is correct.

 

Why in the first case is it wrong? Thanks a lot .

 

0 Kudos

Accepted Solutions
Employee
36 Views

Hi,

Thanks for the details.

Why don`t you use latest Free Quartus(Lite) & Modelsim starter versions?

http://fpgasoftware.intel.com/18.1/?edition=lite&platform=windows&download_manager=dlm3&product=mode...

I would like to suggest you, try at your end with latest versions also as mentioned vector waveform in previous post.

I am looking forward to listen you.

Thanks,

Vicky

View solution in original post

4 Replies
Employee
36 Views

Hi,

Which modelSim edition & version are you using?

would you like to provide project files archive?

Please check the links below & if possible try at your end & let me know how it works for you.

https://www.youtube.com/watch?v=7yKO3PFNiMQ

https://www.youtube.com/watch?v=a8JAkKhxlQI

Regards,

Vicky

 

0 Kudos
Employee
37 Views

Hi,

Thanks for the details.

Why don`t you use latest Free Quartus(Lite) & Modelsim starter versions?

http://fpgasoftware.intel.com/18.1/?edition=lite&platform=windows&download_manager=dlm3&product=mode...

I would like to suggest you, try at your end with latest versions also as mentioned vector waveform in previous post.

I am looking forward to listen you.

Thanks,

Vicky

View solution in original post

Beginner
36 Views

 

Thanks a lot !!

I solved, the result is now correct as you can see from the photo with the new version of the software !! We see that the old version had some problems ... thanks again really

 

 

 

 

correct.png

0 Kudos
Employee
36 Views

Hi,

Glad to know that our suggestion helped to resolved your issue.

Thanks,

Vicky

0 Kudos