Intel vPro® Platform
Intel Manageability Forum (Intel® EMA, AMT & Manageability Commander)
Announcements
The Intel sign-in experience is changing in February to support enhanced security controls. If you sign in, click here for more information.
2663 Discussions

Intel EMA Provisioning: "Packet is not encrypted correctly or uses an old key. Last error: 0"

Jools86
New Contributor I
585 Views

I am seeing the error on the EMAAgent log for a machine that has just had EMA Agent installed:

 

"Packet is not encrypted correctly or uses an old key. Last error: 0"

 

Our installation process is as follows:

 

  • Install IME drivers + Configure LMS service to Automatic
  • Reboot
  • De-Provision AMT (if provisioned)
  • Reboot
  • Install EMA Agent
    • Then we sometimes see the error.

 

"Packet is not encrypted correctly or uses an old key. Last error: 0"

 

We haven't fully deployed EMA to our estate, but the fact I saw this error during my testing is worrying me.

 

Why exactly does this error happen? If AMT is de-provisioned this error makes sense as the AMT chip should be welcoming the EMA provisioning???

0 Kudos
1 Solution
Jools86
New Contributor I
335 Views

 Hi all,

 

If anyone else gets this issue, I managed to fix it.

 

  1. Open up PC - Pull out CMOS battery (it was a DELL precision 3630)
  2. Wait 20 minutes
  3. Go into MEBx (BIOS) set new default password
  4. Turn machine on
  5. Machine then successfully provisioned AMT agent

View solution in original post

11 Replies
Jools86
New Contributor I
575 Views

Here is an example.

 

As you can see - AMT is de-provisioned:

2022-12-01 13_38_51-Configuration Manager Trace Log Tool - [__dlonte00014_c$_Code_ACUConfig_ACUlog_D.png

But EMA struggles to provision.

2022-12-01 13_35_58-Configuration Manager Trace Log Tool - [__dlonte00014_c$_Program Files_Intel_EMA.png

JoseH_Intel
Moderator
563 Views

Hello Jools86,


Welcome back to the Intel community.


You say this is somehow a random error not happening on all the provisioned systems.

Can you tell what is the version of AMT running on the systems where you see this particular error?

Are you using a provisioning certificate? Which provider?


Jose A.

Intel Customer Support Technician


Jools86
New Contributor I
559 Views

HI Jose,

 

I got past this error (dont know how), but machine not provisioning https://community.intel.com/t5/Intel-vPro-Platform/AMT-provisioning-keeps-failing/td-p/1434923, so something wrong with AMT on device.

 

We are using a DigiCert certificate (which is unchanged and provisions other machines) and have successfully provisioned this machine before

 

2022-12-02 09_10_43-Intel® Endpoint Management Assistant and 4 more pages - Work - Microsoft​ Edge.png

 

The AMT version of the machine is: 12.0.90.2072:

2022-12-02 09_16_36-DLONTE00014 - Remote Desktop Connection.png

2022-12-02 09_15_09-DLONTE00014 - Remote Desktop Connection.png

Please see my other post (for where I am now) https://community.intel.com/t5/Intel-vPro-Platform/AMT-provisioning-keeps-failing/td-p/1434923 for where I am now with this machine, after resetting AMT chip in BIOS multiple times.

 

Regards,

 

Julian

SergioS_Intel
Moderator
542 Views

Hello Jools86,


We will continue working on the provisioning issue under this thread.


Can you please let us know if you are getting any error messages? 


Are you getting this issue on several systems? if so how many?


Can you please confirm what EMA version are you running?


We will be looking forward to your updates.


Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


Jools86
New Contributor I
536 Views

Can you please let us know if you are getting any error messages? 

The ones I have screenshotted in this forum

 

Are you getting this issue on several systems? if so how many?

Just 1 PC

 

Can you please confirm what EMA version are you running?

2022-12-03 14_17_26-DLONTE00014 - Remote Desktop Connection.png

JoseH_Intel
Moderator
516 Views

Hello Jools86,


There is a newer version of EMA available to download. Version 1.9 could be worth trying

https://www.intel.com/content/www/us/en/download/19449/intel-endpoint-management-assistant-intel-ema...


Could you confirm if this system is a Dell Precision 3630 Tower? Did it provision successfully before? Have you performed any recent changes in this system like updating BIOS, hardware changes, OS reimaging?


Regards


Jose A.

Intel Customer Support Technician


Jools86
New Contributor I
491 Views

Thanks Jose, I will try it. This looks interesting:

2022-12-05 12_20_00-My Document and 14 more pages - Work - Microsoft​ Edge.png

JoseH_Intel
Moderator
465 Views

Hello Jools86,


I am just following up to double-check if you were able to get some progress with the EMA v1.9 installation. Otherwise let us know if you require more time to accomplish this.


Regards


Jose A.

Intel Customer Support Technician


JoseH_Intel
Moderator
432 Views

Hello Jools86,


We will proceed to mark this thread as closed. If you have further issues or questions just go ahead and submit a new topic.


Regards


Jose A.

Intel Customer Support Technician


Jools86
New Contributor I
420 Views

I managed to successfully upgrade to Intel EMA 1.9. All machines provisioning fine, but this problem machine still has the same error:

Jools86_0-1671127220574.png

 

Jools86
New Contributor I
336 Views

 Hi all,

 

If anyone else gets this issue, I managed to fix it.

 

  1. Open up PC - Pull out CMOS battery (it was a DELL precision 3630)
  2. Wait 20 minutes
  3. Go into MEBx (BIOS) set new default password
  4. Turn machine on
  5. Machine then successfully provisioned AMT agent
Reply