Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Novice
66 Views

on chip memory does'nt work with 150 MHz on Cyclone V E development kit

hello dear Intel,

 

I am using Cyclone V E development kit. I set up a simple nios system(clock-pll-nios II processor- onchip memory-jtag uart) . This system runs with 50 MHz clock frequency. When i raise clock frequency to 150 MHz , system gives me an error (processor pausing and reset failed ). i can work with sdram at 150 MHz but . couldn't run with on chip memory. Does anybody know why this happens?

0 Kudos
5 Replies
Highlighted
Retired Employee
29 Views

It would be necessary to set up timing constraints and perform a timing analysis to verify where the failure is occurring.

 

Also, which version of the Nios II are you using: e (no license needed) or f?

 

#iwork4intel

0 Kudos
Highlighted
29 Views

Hi, Steven

 

You may need to run timing analysis in Quartus, make sure there is no timing errors.

 

For example,

create_clock -period "150 MHz" -name {clk} {clk}

derive_pll_clocks

 

The timing report will tell you the max. frequency you can run, or you have to do place and route to improve timing.

 

Thanks.

 

Eric

0 Kudos
Highlighted
29 Views

Hi, Steven

 

Can we close this case ?

 

Thanks.

 

Eric

0 Kudos
Highlighted
Novice
29 Views

sorry for answer late. Yes I solved my problem. You can close this case.

Thank you for your support!

0 Kudos
Highlighted
29 Views

Alright, thanks Steven.
0 Kudos