FPGA, SoC, And CPLD Boards And Kits
FPGA Evaluation and Development Kits
Announcements
Intel Support hours are Monday-Fridays, 8am-5pm PST, except Holidays. Thanks to our community members who provide support during our down time or before we get to your questions. We appreciate you!

Need Forum Guidance? Click here
Search our FPGA Knowledge Articles here.
5200 Discussions

MAX V CPLD Development Kit - Will not work for a simple logic circuit

Moe1
Beginner
1,539 Views

Intel Community, I recently purchased the Max V Development Kit. I figured out how to use the Quartus Prime Lite and successfully installed the Blaster. Created a simple encoder logic circuit, two inputs, one as a 0 or 1 input and the other an enable input. The circuit comprises of two 'AND' gates and on 'NOT' gate. When the first input is low the first AND gate input is low and the other AND input is high because of the NOT gate. The second input is an enabling input which allow the true states of the AND gates to be outputted else the outputs are always low when the enable input is low. Successfully created this logic, manually assigned pins, compiled and synthesized, etc. Successfully downloaded to the Max V kit. Wired up to test the CPLD, nothing. Absolutely nothing. I am not sure how to wire the board for the inputs to be applied. I assigned J6.1 as input, J6.2 as enable input. Pins J6.9 and J6.10 are the two AND gate outputs. Also, I accepted the 3.3 LV default. When I test with external switches to the board and outputs to a O-scope, nothing. I have searched for weeks any examples on interfacing external inputs devices and output devices to the board and have not found any thing. Is there any help to be found in the Intel Community? Thank you. My email is : moejjunior@gmail.com

 

Please note that I originally posted this last month with no reply.  Frustrating.

0 Kudos
10 Replies
AminT_Intel
Employee
1,505 Views

Hello,

 

I apologize for your unpleasant experience from your old post. I will try my best to help you.

 

Do you receive any kind of errors in your design? If yes, what are the errors? 

 

I would advise you to look for blink tutorial on Youtube and see if your FPGA can work that. Please let me know if it works.

 

Thank you.

Moe1
Beginner
1,470 Views

Hello,

 

>> I apologize for your unpleasant experience from your old post. I will try my best to help you.

Thank you. 

 

>> Do you receive any kind of errors in your design? If yes, what are the errors? 

No errors, some warnings only.

 

>> I would advise you to look for blink tutorial on Youtube and see if your FPGA can work that. Please let me know if it works.

I am using the Max V CPLD Develpment Kit, no FPGA is on the board.

 

 

sstrell
Honored Contributor III
1,498 Views

Assuming I have the right board, J6.9 and J6.10 are incorrect for N1 and N2.  N1 and N2 are on J6.6 and J6.5 respectively.  See page 2-8 here:

https://www.intel.com/content/dam/www/programmable/us/en/pdfs/literature/manual/rm_maxv_cpld_dev_boa...

 

 

Moe1
Beginner
1,470 Views

Hell sstrell,

 

You have the right board.

 

>> Assuming I have the right board, J6.9 and J6.10 are incorrect for N1 and N2. N1 and N2 are on J6.6 and J6.5 respectively.

 

 Pins J6.9 and J6.10 are the two AND gate outputs.  Also, I accepted the 3.3 LV default.  When I test with external switches to the board and outputs to a O-scope, nothing.   See attached pictures.

Am I to have additional pins connected.  If I am using 3.3 LV, what must be done with the other power level pins?

 

Thank you.

sstrell
Honored Contributor III
1,460 Views

As I stated, N1 and N2 are the MAX V device pin names, but they are actually connected to J6.6 and J6.5, not J6.9 and J6.10.  Attach your scope to the correct pins to see the outpu.

Moe1
Beginner
1,452 Views

Hello Sstrell,

 

Will check.

 

Thank you.

AminT_Intel
Employee
1,379 Views

We do not receive any response from you to the previous question/reply/answer that I have provided. This thread will be transitioned to community support. If you have a new question, feel free to open a new thread to get the support from Intel experts. Otherwise, the community users will continue to help you on this thread. Thank you.

Moe1
Beginner
1,342 Views

AminT_Intel,

 

I been away on travel.  Still on this project, no success.

 

I am still having problems.  A PDF file is provided.  The logic circuit is simple.  Board not working the way expected.

 

Thank you.

Moe1
Beginner
1,310 Views

AminT_Intel

 

I still need help.  See my recent reply.

 

Thank you.

Moe1
Beginner
1,333 Views

Hello sstrell,

 

I been away on work travel.  Still on this project, no success.

 

I am still having problems.  A PDF file is provided.  The logic circuit is simple.  Board not working the way expected.

 

Thank you.

 

Reply